Groendak

Waarom een groendak?

Geeft dakbedekking langere levensduur

Met een groendak zal je dakbedekking tot 2,5 keer langer meegaan in vergelijking met een gewone roofing. Het weert namelijk een aantal vormen van slijtage, zoals erosie. Zo zullen de voorbegroeide vegetatiematten van een groendak ervoor zorgen dat de ondergrond niet wegwaait bij een storm. Een groendak biedt bescherming tegen (extreme) weersomstandigheden zoals hitte van zonlicht, vocht van regen, windvlagen en temperatuurschommelingen

Geeft dakbedekking langere levensduur

Heb je ook zonnepanelen? Perfect! Dan zorg je er met een groendak voor dat het rendement daarvan met maar liefst 9 tot 16 % zal stijgen. Dit is het gevolg van de koelere temperatuur op je dak. En dit zorgt natuurlijk ook voor energiebesparing!

Verhoogt de waarde van je woning

Groendaken verhogen de duurzaamheid van je pand en dus ook de waarde. Dat komt onder andere doordat ze de levensduur van je dak verlengen en je energiekosten reduceren. Je dak omtoveren tot een functioneel deel van je woning is zeker een stap in de goede richting als je de waarde wilt verhogen. En natuurlijk helpt het ook als je woning er in het algemeen mooier uitziet.

Bespaart kosten

Een groendak is een kostenbesparende slimme investering! Gemiddeld heb je de kostprijs terugverdiend binnen de 8 tot 21 jaar, afhankelijk van het soort groendak en de grootte. Bovendien zijn er een aantal steunmaatregelen van de overheid waarop je kunt terugvallen. Check dus vooraf zeker of je recht hebt op een premie.

Niets dan voordelen

Biedt thermische isolatie

Biedt akoestische isolatie

Creëert een brandwerende laag

Creëert een grotere biodiversiteit

Verlaagt het hitte-eilandeffect

Werkt luchtzuiverend

Zorgt voor betere waterhuishouding

Groendak

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wilt u graag een groendak?  Bel ons of stuur ons een bericht en we komen vrijblijvend kijken.